Tematem tegorocznego festiwalu Restaurant Week są kulinarne newsy, trendy i związane z nimi historie. To wyjątkowa edycja, w której goście mają okazję odkryć aromatyczne dania, inspirowane nowinkami z kulinarnego świata. Na rezerwację pozostało tylko kilka dni; festiwal potrwa do 24 kwietnia.
Co zjesz na Restaurant Week w Łodzi?
Wśród przystawek znajdziemy np. krem ziemniaczany na palonym maśle z maślanką (Ramki) oraz smażone sajgonki z kapustą i makaronem ryżowym (Miska w Hotelu Puro). Na danie główne polecają się pierożki tapiokowe z wieprzowiną (Shamo) i hot-dogi w wersji „na bogato” do wyboru z kiełbaską sojową lub cienkimi plastrami wołowiny (Ferwor). Desery będą „kropką nad i” wizyt w restauracjach. W Locanda cucina de vino, która debiutuje na Restaurant Weeku, warto zwrócić uwagę na tapiokę na mleku kokosowym z żelem z mango-marakuja.
Jak zarezerwować stolik na Restaurant Week w Łodzi?
W ofercie znajdą się dania wegetariańskie i wegańskie, mięsne i rybne. Miejsca w wybranej restauracji można już rezerwować na stronie festiwalu: festival.restaurantclub.pl/restaurantweek lub wygodnie w aplikacji app.rclb.pl.
Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut.