Czym byłoby zjedzenie misternie złożonego dania bez zrobienia zdjęcia? Do tego zachęcają organizatorzy jesiennej edycji Restaurant Week, która odbywa się pod hasłem #FoodLooksGood.
Restaurant Week – ile kosztuje?
Festiwalowych dań można jeszcze spróbować podczas ostatnich dni Restaurant Week w Łodzi. W cenie 69 zł (wejdź na stronę www.restaurantweek.pl i sprawdź, jak uzyskać 20 zł rabat) spróbujemy trzydaniowego menu oraz festiwalowego koktajlu. Łódzcy szefowie kuchni wykazali się kreatywnością przy przygotowywaniu festiwalowych propozycji, a popis ich umiejętności i talentu zweryfikują goście na degustacyjnych kolacjach.
Menu Restaurant Week
Czego możemy się spodziewać? W menu czekają m.in. risotto z salami picante (Angelo Ristorante), kartacze z jagnięciną na białej zasmażanej kapuście podane z kandyzowaną żurawiną (Ryby&Owce) czy zapiekane sushi z tempehem pod sosem serowym ze sriracha majo (Koku Sushi). Opcji jest jednak o wiele, wiele więcej.
W ofercie będą dostępne dania wegetariańskie i wegańskie, mięsne i rybne. Miejsca w wybranej restauracji można już rezerwować na stronie festiwalu lub w aplikacji app.rclb.pl. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut.